Maktspredning

27 mai

Hvis alle i vårt langstrakte land misliker Oslo så sterkt, hvorfor ikke flytte Stortinget til Trondheim, Regjeringen til Bergen, Høyesterett til Tromsø, og Kongehus/Bisperåd til KRISTiansand. Det ville utvilsomt skape arbeidsplasser utenfor Oslo og styrke norske sentre. Artig tanke?

http://www.kulturverk.com/2011/03/04/peak-oil-i-kontekst-krisene-kommer-%E2%80%93-samtidig/

Reklamer

7 kommentar to “Maktspredning”

 1. Brakk Vann 27. mai 2012 kl. 19:31 #

  Idiotisk tanke! Oslo vil alltid vil være Norges hovedstad – slik Oslo alltid har vært det!

 2. Ohmland 4. november 2012 kl. 09:44 #

  Harru brakkesyke Brakkis? Oslo alltid vært hva?

  Det virker til å være for store utfordringer (unødvendige) med valget av Oslo som hovedstad for nasjonen. Skal vi ikke se etter en løsning som gagner landet?

  Det er ikke sikkert vi alltid skal kjempe i motbakken, selv om vi for øyeblikket har penger til det.

  Oslos kroniske problemer med inntjeningen til egen bydrift og noe så enkelt som beboernes manglende folkeskikk (her: respekt for naboen, særskilt når naboen betaler ditt daglige brød og pålegg), gjør det Østlandske hovedstadsprosjekt til et evig bakkeløp.

  Mange opplever Oslo som Norges moderne mitte, dessverre er det nok meget nær sanheten: Oslo er jo Norges største NAVklient og ikke veldig takknemmelig såden.

  Oslo må meget snart flytte ut hjemmenfra og finne en jobb….

  Oslo må snart smøre brødskiva si sjøl.

  • Didrik von Holmenkollen 4. november 2012 kl. 09:56 #

   Oslo er Norges mest produktive region, og nå er vi lei av å fø på resten av landet! Våre mange statsinstitusjoner og byråkrater produserer mye text. Våre advokater produserer mye avmakt. Vårt kulturliv genererer mye angst. Hvis ikke resten av landet er takknemmelige så kan de ha det så godt. Da løsriver vi oss fra resten av landet. Vi vil da mangle olje, gass, fisk, skog og penger, men ha nordeuropas største konsentrasjon av text, avmakt, og angst. Oslo!

   • SleekMinister 19. desember 2012 kl. 00:07 #

    hahaha.. ahh.. Ikke bare er vi sprøytedødhovedstaden i Europa, men nå snakker vi angsthovedstaden, i tillegg. Herrelige saker. Sjekk ut den karen her, a. Kaller’n hvete-Hitler. http://www.redicemembers.com/secure/radio/program.php?id=585 Hvis alt han sier er rett, så hadde det vel gått fra vónt til helvete for Oslos del.

 3. SleekMinister 19. desember 2012 kl. 00:32 #

  Hmm. Spennende idé. Vet ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på det før. Hadde nok gitt oss et annet syn på nasjonalisme, men det kan svinge begge veier. Jeg liker bedre tanken om å lage en ny by, for det ville passet bedre med nasjonalstatismens grådige ambisjoner om kontroll over fem millioner mennesker og det ville kanskje gitt noe troverdighet til nøytraliteten, siden selve stedet ville vært helt historieløst.

  Det jeg egentlig vil ha, er naturligvis et samfunn uten stater, med autoriteter på lov og rett som veiledende bødler og «mos maiorum» som autoritær rettesnor (hvis de begynner med å følge svenske lover i nabobygda, så bør det forventes reaksjoner av noen art). Somalsk lov virker veldig lovende, egentlig, jaffal om man forestiller seg en verden uten imperialistiske oljebaroner som nærmeste naboer. Et par av de ville momentene vi har i Norge også, hadde nok forsvunnet delvis eller gått fullstendig under jorden om vi nærmet oss Napoléons tolkning av justis, framfor å basere oss på skjønnet til folket som har sitti tjuetalls år på en skolebenk og råtna på rot. Ikke at -noen- bør «koke i sin egen urin», som Black Debbath synger. Det er å gå for langt. Så er ti år i fengsel, også. Yderst få som bør serveres den skjebnekjeksen der.

  Men, eh, det er en slags mafia vi snakker om her og jeg skulle ikke trenge å nevne at fovalterne og forfatningen henger nøye sammen. Mange store slekter som ikke stakk da danskene måtte begynne å betale for fisken. Blod er tykkere enn vann. Hver region har sitt forte. (Bortsett fra Nordland, da selvfølgelig.) Trenger ikke et stående militære heller. Ikke hvis alle har våpen eller enkel tilgang på våpen i en krise. Gi fogden, prosten og doktern ei nøkkel hver.

  • sentertanken 19. desember 2012 kl. 07:41 #

   «Trenger ikke et stående militære heller. Ikke hvis alle har våpen eller enkel tilgang på våpen i en krise. Gi fogden, prosten og doktern ei nøkkel hver.» Bedre kjent som Heimevernet. Maktspredning.

   Apropos skolemassakrene i USA. Kosmisk rettferdighet for verdens mest aggressive nasjon som selvsagt også bryter ned noen av sine egne.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sp+V+KrF « sentertanken - 10. november 2012

  […] Ap/Sv og til H/FrP. Hovedsak er maktspredning, på institusjonelt nivå (flytt Staten ut av Oslo https://sentertanken.wordpress.com/2012/05/27/hello-world/) og på individuelt nivå: Gi offentlig ansatte fagarbeidere individuell makt og individuelt […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: