Puling i politikken

1 des

I går krysset den norske pressen en viktig grense da de lot seg bruke i en nominasjonskamp til å skrive PULING I POLITIKKEN. Eller var pressens initielle grenseoverskridelse VÅT VÅGAVAGINA? Derimot minnes vi hvordan Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen beskrev norsk presse så sent som 14.06.08: «Mens det i andre land kan være sex som tenner tabloidene, er den norske pressen mer opptatt av grunnleggende liv og lære spørsmål. Lovgiverne må ikke bryte lover og regler de pålegger andre å følge.»

Når og ved hvem og hvordan og hvorfor skjedde denne mediale amerikanisering i Norge? I Frankrike bryr verken presse eller opinion seg om PULING I POLITIKKEN. Amerikaniseringen er ikke bare «Et [enkeltstående] skittent spill»
(http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/stanghelle/Et-skittent-spill-7059457.html), men en permanent grenseoverskridende tilgrising av norsk presse.

ØNSKER pressen selv en slik dreining? Styrker det vårt demokrati inkl den frie presses funksjon? Og i såfall, hvorfor har ikke PULING I POLITIKKEN vært omtalt i tidligere tider?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: